”Psychological safety är som en näringsbädd att växa i – friheten att säga precis det du tänker – och de effekter det skapar är empowerment på riktigt.” 

Sammanfattningsvis har mitt deltagande i iero gett mig verktyg till aktivt lyssnande, ett utforskande mindset, förmågan att kunna ta och samla perspektiv. iero’s pedagogiska upplägg och metoder för  kunskapsutveckling är helt unikt!

Den mest övergripande insikten, och som förstärkts under mina år med iero’s community, är hur jag förhåller mig till mitt arbete – jag är i grunden nyfiken som person. Denna nyfikenhet har förstärkts på beteendenivå då jag medvetet samlar in perspektiv i min vilja att försöka förstå. På så sätt kan jag koppla ihop saker på ett annat sätt. Jag skapar en ny bild framåt utifrån dessa nya perspektiv – det är nästan som att lägga ett pussel…Ett pussel som förändras hela tiden eftersom vår värld är så föränderlig.

När jag arbetade med mitt team på GodEl, lät jag dem gå igenom samma process som jag själv gjort med iero – allt från att dela våra livshistorier för varandra till att titta på våra respektive kärnkvaliteter. Genom dessa övningar fick vi alla en tydligare bild av vilka vi är och hur vi skulle dra nytta av varandras olikheter.

Vad hände med dig som ledare då?

Jag är som bäst när jag är väl förberedd och den tryggheten har iero-programmet gett mig. Att förbereda mig och våga ta positionen som ledare, gjorde att jag blev mer grundad i mitt ledarskap. Jag lyckades också med processen att ta mitt team hela vägen till att bli riktigt högpresterande.

Vem jag än ska samarbeta eller möta idag – oavsett nivå/position – så inleder jag alltid vårt samarbete med en incheckning. Jag gör det metodiskt och med mantrat ”genom att göra detta delar vi något personligt, så att vi som team skapar trygghet” – och i mötet kommer vi att prestera bättre – det finns det forskning på”. I stället för att vi presenterar oss som CV:n, är det roligare och mer trygghetsskapande att checka in med exempelvis en personlig fråga.

En av de grundläggande principerna i programmet utgår från Psychological Safety och de krafter du kan frigöra om det skapas. Det blir som en näringsbädd att växa i – friheten att säga precis det du tänker – och de effekter det skapar är empowerment på riktigt.  Min erfarenhet är att diskussioner lyfts till en högre nivå och att  samtalet blir mer ”evidensbaserat” och datadrivet snarare än persondrivet.

Programmet ”Att leda i komplexitet” har givit mig förmågan att lösa problem och att bli den resurs som hjälper andra kompetenser att komma fram och leverera. Jag kan rekommendera programmet varmt till alla som vill växa och mogna i sin ledarroll.

Communityns roll

En unik styrka är iero’s upplägg av program och efterföljande workshops. De löper över tid ger möjlighet att bygga relationer med likasinnade på riktigt.

Styrkan i att tillhöra ett sammanhang med ett gäng som har samma metodik, ett utforskande mindset och samma verktygsbas, gör att jag får en hävstång på mina utmaningar, möjligheter, frågor etc.